Sastanak potrpedsjednika Vijeća u Gusinju

Ostvarene programske aktivnosti Bošnjačkog vijeća, kroz promociju kulturnih vrijednosti, obilježavanje značajnih datuma i učešće u domaćim i regionalnim inicijativama, upečatlijivo svjedoče da je Vijeće na dobrom putu da se istinski potvrdi kao predstavničko tijelo svih Bošnjaka u Crnoj Gori, ocijenjeno je na sastanku rukovodstva BV u Gusinju.

U okviru redovnih aktivnosti, predsjednik Vijeća, Ejup Nurković, predsjednik IO Mirsad Rastoder te potpredsjednici Samir Agović, Sead Šahman i Sabina Muratović, juče su održali sastanak sa predsjednicom Opštine Gusinje Anelom Čekić i razgovarali o saradnji u duhu kompatibilnih nadležnosti. Sve Opštine na sjeveru CG zaslužuju posebnnu razvojnu pažnju kroz obnavljanje regionalnog program razvoja kako bi što prije obezbijedili izvjesnu perspektivu stanovništvu u nerazvijenim opštinama.

Od toga u mnogome zavisi i poštovanje bošnjačke tradicije, kulture i duhovnosti uopšte, koja svakako ima značajnio mjesto u mozaiku različitosti naše države.

Bošnjacko vijeće očekuje podršku resornog ministarstava za programske aktivnosti od nacionalnog interesa. Kako je najavljeno, predstavnici Vijeća će u saradnji sa Nacionalnim savjetima drugih zajednica inicirati razgovore sa ministrima i tražiti preciznije uređenje statusa Savjeta i stvaranja uslova za realizaciju programa i medijske prepoznatljivosti narodnog identiteta.Vijeće se zahvaljuje predsjednici Ćekić na gostoprimstvu i najavljenoj sardnji .

Bošnjačko vijeće očekuje podršku za programske aktivnosti od nadležnih ministarstava za programske aktivnosti od posebnog interesa za nacionalni identitet bošnjaka, poziva predstavnike NVO da zajednički osmišljavaju i realizuju proekte od dugoročnog značaja za kulturu i obrazovanje Bošnjaka.