Biografija predsjednika Ejupa Nurkovića

Rođen je 20.01.1957.godine u Seošnici, opština Rožaje. Po završenoj Gimnaziji, upisuje Ekonomski fakultet u Prištini. Po završetku fakulteta radni odnos u svojstvu pripravnika zasniva u AD “Gornji Ibar”. Nakon obavljenog pripravničkog staža raspoređen je za šefa računovodstva u AD “Gornji Ibar”OOUR „Ugostiteljstvo i Turizam“ gdje je radio 8 godina. 

Odlukom Skupštine opštine Rožaje, nakon isteka prethodnog ugovora, raspoređen je u prinudnu upravu AD “Famod” na period od dvije godine.

Kasnije obavlja funkciju šefa računovodstva za budžet i finansiije Organa lokalne uprave za opštinu Rožaje, nakon čega biva unaprijeđen za Načelnika za finansije, kada polaže i Stručni ispit za rad u državnim organima, a zatim biva raspoređen na funkciju sekretara sekretarijata Organa lokalne uprave opštine Rožaje.

Novom organizacijom lokalne uprave raspoređen je na funkciju Načelnika za privredu i finansije. Osnivanjem nove službe za utvrđivanje, kontrolu i naplatu lokalnih prihoda imenovan je za rukovodioca pomenute službe. U julu 2014.godine izabran je za predsjednika opštine Rožaje. Funkciju predsjednika vrši do decembra 2019.godine. Član je više humanitarnih i nevladinih organizacija, bio je aktivan sportski radnik, osnivač sportskih društava uopštini Rožaje , bio je predsjednik FK „Županica“, član predsjedništva FK „Ibar“, potpredsjednik FK „Ibar“ i predsjednik FK „Ibar“. Dobitnk je više nagrada i priznanja, kao i plakete “ Ambasador mira”, koju dodjeljuje Univerzalna federacija mira ( UPF).

Član Bošnjačkog vijeća je bio i u dva prethodna saziva.Posjeduje visoko razvijene vještine komunikacije i organizacije.

Politički angažman

Član je Bošnjačke stranke od njenog osnivanja. Na opštinskom nivou obavljao je funkciju odbornika u opštinskoj Skupštini u više mandata. Bio je predsjednik Opštinskog odbora, kao i član Izvršnog odbora. Na republičkom nivou bio je član Glavnog odbora, član predsjedništva Bošnjačke stranke.Obavljao je funkciju potpredsjednika Bošnjačke stranke u jednom mandatu.Za predsjednika Bošnjačkog vijeća je izabran 23.11.2019. godine, a reizabran na konstitutivnoj
sjednici IV saziva Bošnjačkog vijeća koja je održana 10.04.2021.godine u Rožajama.

Oženjen je i otac troje djece.