Predsjednik Bošnjačkog vijeća Suljo Mustafić čestitao je 21. maj – Dan nezavisnosti svim građanima Crne Gore, u zemlji i dijaspori

Obnova nezavisnosti Crne Gore, 21.maja, 2006.godine, predstavlja jedan od najvažnijih događaja u historiji naše države i datum kada su udareni temelji moderne multietničke i multikulturne Crne Gore.

Referendumskim izjašnjavanjem potvrđeno je opredijeljenje građana za povratak nezavisnosti i otvaranje nove perspektive Crne Gore na putu članstva u NATO alijansi i evropskim integracijama.

Posebno smo ponosni na doprinos bošnjačkog naroda, u zemlji i dijaspori, u reafirmaciji državnosti Crne Gore, kao potvrde naše trajne opredijeljenosti da, zajedno sa svim ostalima, gradimo svoju budućnost u modernoj i prosperitetnoj državi.

Današnja Crna Gora realan je okvir u kojem želimo ostvarivati građanska i kolektivna prava i doprinositi ukupnom društvenom i ekonomskom razvoju.

Očekujemo veći stepen integrisanosti manje brojnih naroda i njihovo veće prisustvo na mjestima odlučivanja, kao garanta ostvarivanja prava, izgradnje i jačanja institucija i društvene kohezije u našoj Crnoj Gori.

U ime Bošnjačkog vijeća, i u svoje lično ime, svim građanima Crne Gore, u zemlji i dijaspori čestitam 21. maj – Dan nezavisnosti.

Predsjednik Bošnjačkog vijeća
Suljo Mustafić s.r.