Koordinator  TIKE Toprak  posjetio Bošnjačko vijeće
Koordinator Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) u Crnoj Gori Abdurrahman Toprak i pomoćnik Merdan Krlić razgovarali su, u Rožajama , u sjedištu Bošnjačkog vijeća sa predsjednikom Suljom Mustafićem, potpredsjednikom Bejtom Šahmanovićem i predsjednikom Izvrsnog odbora Mirsadom Rastoderom.
Ocijenjeno je da su odnosi Crne Gore i Republike Turske na visokom nivou , a da je bošnjački narod most međusobne saradnje.
Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori je institucija koja će dati snažan podstrek jačanju odnosa kroz projekte na polju očuvanja kulture i tradicije. Kao organizacija koja okuplja širok krug javnih djelatnika, Bošnjačko vijeće ima mogućnost da svojim inicijativama usmjerava pažnju na vrlo bitna pitanja koja se tiču ekonomskog položaja, društvenog i kulturnog statusa Bošnjaka u Crnoj Gori-istakli su učesnici sastanka.
Zaključeno je da postoji više polja saradnje na kojima će se raditi u narednom periodu kroz konkretne projekte koje će Bošnjačko vijeće kandidovati prema Turskoj agenciji za međunarodnu saradnju i koordinaciju.