Fejziću podrška da i dalje doprinosi prosperitetu

Predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Ejup Nurković čestitao je reizbor Rifatu Fejziću na mjesto reisa Islamske zajednice, uz uvjerenje da će i ubuduće dopinositi prosperitetu i izgradnji demokratskog društva na temeljima univerzalnih vrijednosti vjere.

“U ime Bošnjačkog vijeća i lično, čestitam Vam reizbor za reisa Islamske zajednice, sa željom da još uspješnije razvijate obrazovnu, duhovnu i društvenu ulogu Islamske zajednice u Crnoj Gori. Islamska zajednica može biti primjer, kako se poštovanjem različitosti, saburom i razboritom tolerancijom, čuva jedinstvo u vjeri pripadnika različitih nacionalnosti i grade mostovi za međukonfesionalno upoznavanje i razumijevanje”, navodi se u čestitki.

Kako je istakao Nurković, uvjereni su da će Fejzić i u narednom mandatu doprinositi prosperitetu izgradnji demokratskog društva, u kojem muslimani vijekovima žive sa pripadnicima svih religija, te da će ostati predani daljoj nadgradnji islamskih institucija u cilju izgradnje bolje budućnosti na temeljima univerzalnih vrijednosti vjere.

“Istovremeno očekujemo da će te kao istrajni zaštitnik vjerskog identiteta i zagovornik multinacionalnog sklada, sa svojim uvaženim saradnicima, još češće podržavati aktivnosti Bošnjačkog vijeća – predstvaničkog tijela svih bošnjaka u Crnoj Gori, koji imaju pravo i obavezu da stalno rade na uzdizanju svog kulturnog i nacionalnog identiteta”, poručio je Nurković.

 

Portal: http://www.rtcg.me/ 08. 11. 2021.