Ejup Nurković, ugostio je Ambasadoricu Ukraine u Crnoj Gori
Predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori g-din Ejup Nurković, ugostio je Ambasadoricu Ukraine u Crnoj Gori NJ. E. Nataliju Fijalko, u čijoj pratnji su bili i predsjednica savjeta JU Narodna biblioteka i čitaonica „Njegoš“ sa Cetinja te član savjeta za međunarodnu kulturnu saradnju i razmjenu programa publicista i kljiževnik Božidar Proročić koji je ujedno i savjetnik u ekomskom centru Azerbejdžana te prevodilac sa ukrainskog jezika.
Tokom posjete, NJ. E., ambasadorica Natalija Fijalko i predsjednik Vijeća g-din Ejup Nurković, razgovarali su o nastavku saradnje na polju kulture kroz različite programe te su povodom toga uvažena ambasadorica i predstavnici JU Narodne biblioteke „Njegoš“ sa Cetinja, donirali određeni broj knjiga za Bošnjačku biblioteku na šta je predsjednik Vijeća posebno zahvalio.
Njena ekselencija, ambasadorica Natalija Fijalko, izrazila je posebnu zahvalnost na srdačnoj dobrodošlici te je u razgovoru sa predsjenikom Vijeća, bliže predstavila svoju zemlju, njenu historiju, kulturu i običaje što se može naći i u dijelu doniranih knjiga, prevedenih na crnogorski jezik, kojima je Bošnjačka biblioteka obogatila svoj fond.
Ove i ovakve posjete visokih zvaničnika krovnoj instituciji Bošnjaka u Crnoj Gori, imaju posebnu diplomatsku dimenziju a samim tim šalju univerzalnu civilizacijsku poruku, da različitosti čine cjelinu te da nacionalne institucije imaju važnu ulogu u kreiranju sveukupnog društvenog ambijenta u kojem univerzalni jezik kulture može činiti preliminarni fakt, biti most za svaku drugu saradnju i dijalog, kazao je na kraju predsjenik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori, Ejup Nurković.
Ekselenija sa saradnicima, posjetila je i donirala knjige OŠ „Mistafa Pećanin“ u Rožajama, te OŠ na albanskom jeziku „Daciće“ u Dacićima.