DANI KULTURE BOŠNJAKA U CRNOJ GORI – DRUŠTVENA TRIBINA „ŽENSKI NAM“

Promotivno-edukativni muhabet o stvaralaštvu i društvenim temama u tradicionalnom i savremenom društvu.Podgorica,IKC,kod Osmanagića džamije, br 27.

18.marta 2022. u 20h

U okrilju  manifestacije Dani kulture bošnjaka u Crnoj Gori, Bošnjačko vijeće organizuje edukativno -promotivnu tribinu  pod naslovom “Ženski nam” koja će predstaviti uvažene gošće koje, u različitim oblastima društvenog, kulturnog i politickog života, aktivno sudjeluju u kreiranju boljih i ljepših uslova za život. Iz svojeg ali i kolektivnog iskustva, naše gošće, govoriće o položaju žena nekad i danas u kontekstu tradicije i savremenih odnosa, kako bi iz njihovih narativa mogli da izvučemo pouke za optimalnije uvažavanje sposobnosti i kvaliteta ženskog roda na svim pozicijama od porodice do visokih stručnih i društvenopolitičkih izazova pozicija.

Učestvuju: Nadija Rebronja, Ema Alihodžić Jašarović, Alma Hajdarpašić Drešević, Kenana Strujić Harbić  i Rebeka Čilović.

Tribina “Ženski nam”, planirana je  u okviru Dana kulture bošnjaka u Crnoj Gori, koji se tradicionalno održavaju u martu, u znak proštovanja prema učesnicima stručnih rasprava, 2003. godine, iz kojih je proistekla Deklaracija o historiski potpuno opravdanoj reafirmaciji narodnog  imena Bošnjak.