Čestitka Predsjednika  Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori  povodom Kurban- bajrama upućena Reisu islamske zajednice Rifatu ef. Fejziću i svim gradjanima islamske vjere u Crnoj Gori i dijaspori
„Poštovani Reise Islamske zajednice,
U ovim svetim danima, podsjećamo se da je požrtvovanost sastavni dio ljudskog života. Hadž je naš podsjetnik na kretanje i napor u potrazi za smislom i izvorom života, a kurban na žrtvu koju podnosimo na putu približavanja Bogu Uzvišenom . Trud i žrtva oblikuju svakog slobodnog čovjeka koji se jedino pokorava Stvoritelju.
Naša bogobojaznost je ono što našim kurbanima daje suštinsku vrijednost i značaj. Približavanje Stvoritelju znači bliskost čovjeku -bratu svome, u samilosti i praštanju, međusobnom pomaganju, pažnji i toploj riječi.
Želimo da nas radost i ljepota ovih blagdana učvrsti na putu dobrote, jedinstva i solidarnosti u porodicama, narodu i društvu u kome živimo!
U ime Bošnjačkog vijeća, i u svoje lično ime, čestitam Kurban- bajram Vama, našim imamima i svim svim pripadnicima islamske vjere u Crnoj Gori i dijaspori!
Bajram šerif mubare olsun!
Suljo Mustafić
Predsjednik Bošnjačkog vijeća